logo

Erkende leefstijlinterventies

Joggende vrouwen in een park, sommigen met hoofddoek

Via wandel- en hardlooptrainingen de fitheid, gezondheid en sociale situatie van allochtone vrouwen verbeteren. Dat is het doel van de leefstijlinterventie Be interactive uit de interventiedatabase van loketgezondleven.nl, de ondersteuningswebsite (van het RIVM en partners) voor professionals in de gezondheidsbevordering.

Erkende interventie

De interventie Be interactive is een voorbeeld van een ‘erkende interventie’: onderzoek heeft aangetoond dat ze effect heeft en professionals hebben vastgesteld dat ze uitvoerbaar is in de praktijk. Door alle bewezen werkzame leefstijlinterventies online te delen, hoeven organisaties niet meer zelf het wiel uit te vinden.

Creëer op nationaal en internationaal niveau een gunstig klimaat om de keuze voor een gezonde leefstijl te vergemakkelijken

Dr. João Breda | Programmamanager Voeding, Lichamelijke Activiteit en Obesitas | WHO Regionaal Kantoor voor Europa, Kopenhagen

Vernieuwend traject

Meteen de juiste leefstijlinterventie inzetten wordt via dit vernieuwende traject beter mogelijk voor professionals van onder andere GGD, GGZ, Thuiszorg en opdrachtgevers zoals gemeenten en zorgverzekeraars. Professionals kunnen daarnaast eigen interventies laten beoordelen.

Beoordeling

Vijf organisaties werken samen om ingediende leefstijlinterventies te beoordelen. Naast het Centrum Gezond Leven (CGL) van het RIVM zijn dat het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en MOVISIE. De leefstijlinterventies worden op deze manier breed gedragen en toegepast.

Meer over leefstijl, ondersteuning voor professionals 

Meer over interventies

naar de film over interventies

naar be interactive

Home / Topprojecten / Erkende leefstijlinterventies

Menu